La BeautyDentExpert va putem ajuta sa apelati la terapia prin implante chiar si in cazurile in care nu exista suficient os initial pentru inserarea acestora. Procedura care se aplica la maxilarul superior consta in augmentarea cu os artificial sau semiartificial a sinusurilor maxilare pentru a permite inserarea de implante.

Ce este acela un "sinus" ?

Sinusurile maxilare sunt spatii goale ale craniului, umplute cu aer, foarte importante (daca nu le-am avea, capul nostru ar fi prea greu si nu ar mai putea fi sustinut de gat). Aceste spatii seamana cu niste mici baloane si de obicei se gasesc la varful radacinilor dintilor superiori aflati in spatele gurii.

De ce as avea nevoie de un sinus lift ?

Daca vi s-a spus ca aveti nevoie de unul sau mai multe implante pentru a inlocui dinti lipsa superiori situati posterior atunci puteti avea o problema. Maxilarul superior este in mod frecvent unul dintre cele mai dificile zone pentru plasarea implantelor din cauza posibilitatii frecvente de a nu exista os suficient cantitativ sau calitativ precum si datorita vecinatatii cu sinusul maxilar.

Dintii din vecinatatea sinusului maxilar actioneaza ca un suport pentru sinsul maxilar (asemenator cu pilonii care sustin un cort) iar prin extractia acestora sinusul incepe sa "cada" astfel incat dispare si osul care exista inainte. In acest caz daca s-ar incerca inserarea implantelor ar fi ca si cum am insera surub intr-o foaie de carton. In aceste cazuri un sinus lift (sau "augmentare de sinus") poate ajuta la eliminarea problemelor prin inaltarea podelei sinusului pana la inaltimea originala creindu-se astfel spatiu pentru inserarea implantelor.

Cum se face un sinus lift ?

     Exista mai multe tehnici pentru executarea acestei proceduri. Atunci cand sinusul este foarte mare si osul restant foarte mic se apeleaza la un sinus lifting "extern". Acest procedeu presupune efectuarea unui incizii care sa permita expunerea osului si crearea unei "ferestre" in os. Aceasta "fereastra" este impinsa in sinus si ea devine noua podea a sinuslui. In spatiul creat se insera material de aditie osoasa. Aceste materiale speciale adera de osul existent si se transforma in os dupa o perioada de cateva luni. La final se sutureaza incizia si se asteapta vindecarea si integrarea osului. Dupa trecerea celor cateva luni se va trece la interventia de inserare a implantelor in osul nou creat. In anumite ocazii implantele pot fi plasate in aceeasi sedinta cu interventia de sinus lift extern in functie de cantitatea de os natural restant (trebuie ca implantele dupa inserare sa stea foarte ferm in os).

 A doua tehnica se numeste sinus lifting "intern" si se foloseste cel mai frecvent in cazurile in care sinusul nu este foarte coborat si mai este nevoie de ridicarea lui doar 1 - 3 mm. Aceasta procedeu se executa in aceiasi sedinta cu inserarea implanturilor. Se parcurg pasii necesari inserarii implantului pana la limita cu sinusul (vezi etape chirurgicale ale implantului). Inainte de inserarea implantului se plaseaza substituientul de os in spatiul creat si cu autorul unui instrument se apasa usor pana cand are loc ridicarea membranei sinusului si totodata patrunderea substituientului de os in spatiul nou creat. Este demonstrat clinc ca sinus liftingul permite inserarea unor implante mai lungi care rezista mai bine si astfel au o durata de viata mai mare.

Care sunt riscurile asociate cu sinsus liftingul?

     Cel mai mare risc al unuei augmentari de sinus poate fi perforatia membranei sinusale. Daca se intampla asa ceva poate apare riscul infectiei substituentului de os si in acest caz e posibil sa fiti nevoit sa luati antibiotice pentru o perioada de 10 zile impreuna cu un antiinflamator. Acest lucru se poate intampla deoarece membrana sinusala este extrem de subtire si friabila. In orice caz perforarea membranei dupa sinus lift este extrem de rara.

     Cei mai multi pacienti acuza un discomfort minim dupa interventie si recunosc ca merita "investitia" deoarece permite plasarea de implanturi in zone in care nu s-ar putea face altfel.

Pentru mai multe informatii depre sinus lifting, implantele dentare, eventuale intrebari sau nelamuriri sau pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau programati-va online acum.