Spre deosebire de vechile obturatii metalice inestetice si cu o adaptare marginala proasta la BeautyDentExpert preferam restaurari mult mai atractive care prin natura lor nu refac doar dintele ci ii si maresc rezistenta.

Inlay-urile si onlay-urile sunt solutia perfecta pentru a crea dinti sanatosi si frumosi.

Ce e in neregula cu vechile mele obturatii metalice?

     In ultimii ani, dentistii au descoperit ca obturatiile metalice din gura dumneavoastra se comporta foarte asemanator ca orice metal. Expuse la temperaturi diferite (rece, cald) (cafea, inghetata, etc) obturatiile metalice se contracta si se dilata. Aceste schimbari determina slabirea dintelui pe care erau menite sa-l protejeze. Cel mai adesea contractia si dilatarea duce la fractura dintelui.             

     Pe masura ce obturatiile vechi se contracta si se dilata apare o mica deschidere intre dinte si obturatie unde patrund bacterii. Aceste bacterii nu mai pot fi indepartate si astfel se creeaza o noua carie. Dilatarea si contractia obturatiei metalice duce la microfracturi care contribuie si ele la extinderea cariei. Rar se intampla ca atunci cand unul dintre medicii nostrii indeparteaza o obturatie de amalgam (metalica) sa nu gaseasca carie sub aceasta.

De ce as vrea un Inlay sau Onlay in locul unei obturatii metalice ?

     Un inlay sau onlay este o solutie de tratament mult mai conservatoare pentru dinte decat o obturatie metalica. In timp ce obturatiile traditionale reduc rezistenta dintelui cu pana la 50%, inlay-urile si onlay-urile facute din portelan (ceramica) cresc rezistenta dintelui cu pana la 75%, media de viata a acestora fiind de la 10 pana la 30 de ani.

Ce este un inlay?

    Inlay-urile, asemanator cu obturatiile (plombele), se folosesc atunci cand trebuie sa inlocuiasca o portiune din dinte situata in "interiorul" dintelui (inalay-ul va fi inconjurat de dinte sanatos). Inlay-urile sunt confectionate din ceramica permitand medicilor sa aleaga impreuna cu dumneavoastra o culoare foarte asemanatoare cu dintele natural, obtinand astfel o restaurare practic invizibila. Asemanator cu ocoroana, medicul va crea un inlay temporar pentru dintele dumneavoastra, va amprenta zona preparata a dintelui si va trimite modelul la laborator pentru confectionarea restaurarii din ceramica. Va fi nevoie de o a doua sedinta in care inlay-ul sa fie cimentat pe dinte si finisat.

Ce este un onlay ?

    Onlay-urile sunt confectionate si ele din portelan la fel ca inlay-urile. Deosebirea consta in faptul ca onlay-urile sunt niste reconstructii dentare mult mai intinse extinzandu-se inafara dintelui. Atunci cand o coroana poate fi necesara, poate fi adesea folosit un onlay pentru a repara dintele distrus, permitand totodata pastrarea a mult mai mult din dintele original. Si onlay-urile sunt fabricate in laborator si necesita o a doua sedinta pentru cimentare si finisare. Bineinteles, si in aces caz, se poate confectiona o restaurare provizorie pe parcursul tratamentului.

 Pentru mai multe informatii depre inlay si onlay sau pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau puteti apela la Consultatii Online.